OLEME AVATUD
P-N 11:00 - 22:00
R-L 11:00 - 23:00
Köögi sulgeme tund aega varem
Rohkem kui 22 aastat oleme seisnud hea selle eest, et iga sisseastuja tunneks end lahkudes vähemalt grammi võrra õnnelikumana. Ugandi Restos on Põhjamaade maitsed ja Vahemere toiduvalmistamise filosoofia. Kokku on saanud kaks erinevat traditsioonilist Euroopa toidukultuuri ja tulemuseks on tõeline maitseplahvatus. Meie valmistatud road on põnevad ja erakordsed, mis ühendavad mõlema köögi parimaid omadusi ning pakuvad tasakaalustatud ja maitserikast toiduelamust.
Põhjamaade karmi kliima ja looduse tõttu on siinsed traditsioonilised toidud sageli rasked ja soojendava iseloomuga (loe: kaloririkkad). Paljud unikaalsed maitsed, mis peegeldavad piirkonna kultuuri ja ajalugu, on seotud valikuga aidata kohalikel elanikel talvekuudel soojas püsida. Vahemere köök on samas tuntud oma kergemate, maitserikaste ja tervislikumate valikute poolest ning keskendub peamiselt värsketele koostisosadele.
Meile meeldib toitude valmistamisel kasutada Põhjamaade köögile omaseid lihatooteid koos kohalike metsade loodusandidega. Vahemere rikkalikud vürtsid ja maitsetaimed on meie roogade lahutamatuteks osadeks. Kasutame värsket toorainet, samas on meie köögis koha leidnud ka tuhandeid aastaid kasutuses olnud fermenteerimine. Meie valikus on Põhjamaadele omased supid, vahemere stiilis salatid, Hispaaniast pärit tapas`ed kui ka itaaliapärased pitsad ja pastad. Kohapeal valmistatud Kama-gelato on Eesti rahvustoit kombineerituna Itaaliast pärit külmutatud magustoiduga.
Oleme heade toitude, meeldiva teeninduse ja maitseka interjööriga vaba aja restoran. Meie valmistatud toitude kandvaks ideeks on vahemerelikult pikem eluiga ja parem tervis ning põhjamaine mõtteviis kohaliku tooraine kasutamisest. Meile meeldib, et üheks oluliseks osaks toidukultuurist on roogade nautimine koos pere ja sõpradega.
Restorani nimi tuleneb ühest jõukamaimast Eesti muinasaja maakonnast Ugandi, mille keskuseks oli Otepää. Interjöör hoiab au sees piirkonna rikkalikku ajalugu ja iseloomustab tänapäeva Otepääd. Ugandi Resto II korrust võib nimetada ka Eesti lipu toaks. Otepää on Eesti sinimustvalge lipu hälliks ning austusega on terve korrus pühendatud rahvuslipule.
Resto suveaed on Otepääl suurim. Suveaed (mahutab 150 inimest) pakub vahetut lähedust Otepää imekauni loodusega ning II korruselt (mahutab 80 külalist) saab nautida imekaunist vaadet nii Otepää keskväljakule kui ka ajaloolisele Otepää Linnamäele ning kirikule.
Kohalik kogukond on meile väga tähtis. Pingutame igal aastal, et panustada kohaliku elu edendamisse. Meie jaoks on oluline olla abiks nii spordi- kui kultuurisündmuste korraldamisel, mis rikastavad väikelinna elu ja toovad inimesi kokku. Mõnel aastal suudame panustada suuremas mahus ning vahel saame aidata rohkem hea sõnaga ja oma kohalolekuga. Tunnustame ja hindame kõrgelt kõiki kohalikke spordi- ja kultuurisündmuste korraldajaid, kes teevad lakkamatult tööd, et hoida elus meie kogukonna vaimu ja traditsioone. Teame, kui oluline on nende panus ja oleme alati valmis abiks olema. Ugandi Resto on uhke, et saab olla osa sellest kogukonnast ja aidata kaasa selle arengule ja heaolule.
Meie valmistatud toitude kandvaks ideeks on vahemerelikult pikem eluiga ja parem tervis ning põhjamaine mõtteviis kohaliku tooraine kasutamisest. Põhjamaine mõtteviis kohaliku tooraine kasutamisel peegeldub igas meie roas, austades kohalikku pärandit ja loodust. Esikohal on värske, puhas ja jätkusuutlikult kasvatatud tooraine, mis paljudel juhtudel pärineb otse kohalikelt põldudelt ja metsadest. Tihedad sidemed lähedal asuvate talude ja aedadega võimaldavad meil pakkuda roogasid, mis on täis ehtsaid kodumaiseid maitseid. Kohalike toorainete kasutamine toetab mitte ainult kohalikku kogukonda, vaid aitab ka vähendada meie ökoloogilist jalajälge, tuues teie lauale parima, mida Eesti loodus pakub.
Oleme uhked, et saame teha koostööd kohalike tootjatega.